Escapeland.sk (Pobočka)

Escape room je jedinečný druh zábavy pri, ktorej sa sami hráči stávajú hlavnými aktérmi deja a za pomoci komunikácie a spolupráce riešia úlohy a hlavolamy. Hra ma pevne stanovené pravidlá a presne vyhradený čas, za ktorý musia hráči hru dohrať a uniknúť z priestoru kde sa hra odohráva.

Každý príbeh sa odohráva v tématicky zariadenom priestore kde je všetko prispôsobené tak aby sa hráči cítili ako súčasť príbehu a nič ich pri hre nerušilo. Najdôležitejšie je logické myslenie a jedným z hlavných pravidiel je že na vyriešení žiadnej úlohy nie je potrebná hrubá sila.

Escape room je veľmi dobrá voľba ako stráviť čas so svojimi blízkymi, rodinou a priateľmi. Účelom hry je hráčov premiestniť na miesta, na ktoré by sa za normálnych okolností dostali len ťažko a aby zažili príbehy a dobrodružstvá ktoré v reálnom živote sú pre nich len fantáziou. V jednom príbehu môžete byť vyšetrovateľom záhadnej vraždy alebo zmiznutia osoby, v inom sa prenesiete do hrobky faraóna a ako bádatelia sa snažíte nájsť stratený artefakt alebo sa z Vás môže stať na chvíľu lovec upírov. Escape room je jedinečný spôsob ako aspoň na moment odísť zo všednej reality a zažiť niečo nezabudnuteľné.